Author Topic: New Patch: v1.0.1.6 (Hotfixed)  (Read 4729 times)

Thy Reaper

  • BMS Lead Developer
  • BMS Administrator
  • Hopeless
  • *
  • Posts: 3237
  • Karma: +397/-8
    • View Profile
    • Blind Mind Studios
New Patch: v1.0.1.6 (Hotfixed)
« on: October 08, 2010, 01:30:12 AM »
The new v1.0.1.6 patch has been released! It must be installed over version 1.0.1.4. Steam users must wait for Steam to automatically update their versions.
Download here.
Also download the hotfix.

Major changes: Full list
[Fixed] Fixes various issues with multiplayer.
[Changed] Improved the AI further.
[Added] Added a new hull (Fighter Hull) and technology (Mega Construction)
[Added] Added a renovated System Window with multi-system capabilities.
« Last Edit: October 08, 2010, 05:24:42 PM by Thy Reaper »

INNI-X

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Patch doesn't work
« Reply #1 on: October 08, 2010, 12:56:36 PM »
Hi,

I'm a Steamuser, use Win7 64Bit, got a i7 860, NVIDIA 260GTX, 4 GB DDR3
and a problem.

- Today the patch installed automaticly and I started the game (restarted steam before). In the right top corner there was stil the version 1.0.1.4.
- Tried to load a game and got a error (didn't gave me the possiblility to use the legacy-mode)
- so I started a new game and the first I saw were the missing buttons "Empire" and "System"
- in the Research there is the new "big sturcture"-tech and under "blueprint" there is the new Figther-hul
- but no, I mean no default ship to build, neither a colony ship
- so I thoght it was my steam installation and removed it
- including all star ruler files in the user-directory
- downloaded the game again
- started it and stil the same problems...
- so I looked up the forum but all replays to the patch were positiv, no one with the errors like me
-> so I wrote this post and hope for help (maybe there is something in the regex???)

alcuin13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #2 on: October 08, 2010, 01:05:55 PM »
Hey

Having the exact same issues as you - also Steam copy of game. :(

Didn't re install but I did varify integrity of game cache which stated that everything was ok.
« Last Edit: October 08, 2010, 01:14:09 PM by alcuin13 »

darkova

  • Sentient
  • **
  • Posts: 124
  • Karma: +3/-2
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #3 on: October 08, 2010, 02:57:33 PM »
when should the impulse version be up do you think?

erdiede

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #4 on: October 08, 2010, 03:03:37 PM »
With the new patch for steam are the bussard ramjets supposed to be 2X scale... for example setting at 0.25 takes up 0.5 space, setting @ 0.5 uses 1.0 space

I did notice that the regular thrusters seem to scale up right; I didn't stick the game out long enough to check the ion thrusters out.

I also noticed that the ships designs are missing as previously mentioned, as well as the missing buttons (System and Empire)


Bleyo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #5 on: October 08, 2010, 03:16:50 PM »
Hi, I'm having the same issues as the other Steam users. 

-Empire and System buttons missing
-No ship blueprints
-Version still displaying 1.0.1.4
-Game crashing when the planetary governor tries to build something

I'm using Windows 7 64 bit, Intel E6600 2.4Ghz, GeForce GTX260, Soundblaster X-fi, 2GB RAM.

I've tried reinstalling and verifying the game files.

Love the game so far, though. =)

erdiede

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #6 on: October 08, 2010, 03:26:02 PM »
I also noticed that when establishing a new colony it only starts with the planet capitol... didn't the previous version include both a city and spaceport... or is that a deliberate change. ???

--Additionally the game crashed while trying to colonize a planet... fourth colony if that matters... oh well, back to homework.  ::)
« Last Edit: October 08, 2010, 03:29:20 PM by erdiede »

Thy Reaper

  • BMS Lead Developer
  • BMS Administrator
  • Hopeless
  • *
  • Posts: 3237
  • Karma: +397/-8
    • View Profile
    • Blind Mind Studios
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #7 on: October 08, 2010, 03:27:12 PM »
Steam messed up their patch, it's being reverted for now.

PunkiBastardo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6
« Reply #8 on: October 08, 2010, 03:59:06 PM »
Hi! noticed you didn't add the construction world to the starpedia, hope it makes it in for the next patch. Any way, the new system menu is totally awesome. Thank you so much, this is just what I needed.

Doddler

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: New Patch: v1.0.1.6 (Hotfixed)
« Reply #9 on: October 10, 2010, 10:51:41 PM »
Hey Guys,

Just wondering if there was a post somewhere explaining the "technology (Mega Construction)" that is being added. ( I have steam as well and hadn't noticed any changes but only checked out forums for first time today )

Thy Reaper

  • BMS Lead Developer
  • BMS Administrator
  • Hopeless
  • *
  • Posts: 3237
  • Karma: +397/-8
    • View Profile
    • Blind Mind Studios
Re: New Patch: v1.0.1.6 (Hotfixed)
« Reply #10 on: October 11, 2010, 12:01:32 AM »
Not yet, but it reduces the cost of large hulls, and unlocks the Ringworld.