Author Topic: No sound while playing. Steam 1.2.1.2  (Read 852 times)

Lord_Raith

  • Sentient
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
No sound while playing. Steam 1.2.1.2
« on: December 10, 2012, 12:03:38 PM »
I seem to be having an issue with no sound playing at all with my copy of SR. No sound will play no matter how many times I uninstall and reinstall the game, it is starting to get a bit annoying since I can't stand to play a game with no sound.

I honestly don't really know how to go about reporting this...

Thy Reaper

  • BMS Lead Developer
  • BMS Administrator
  • Hopeless
  • *
  • Posts: 3237
  • Karma: +397/-8
    • View Profile
    • Blind Mind Studios
Re: No sound while playing. Steam 1.2.1.2
« Reply #1 on: December 10, 2012, 12:25:30 PM »
Please add -verbose to the launch options and upload your log.

You can do so in Steam by right clicking the game, going into its properties, and clicking Set Launch Options. For non-Steam copies, you need to edit a shortcut to the game to add -verbose after "C:\...\Star Ruler.exe", leaving some space after the closing ".

You can then find a log with the necessary information in Documents\My Games\Star Ruler\log.txt.

Lord_Raith

  • Sentient
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: No sound while playing. Steam 1.2.1.2
« Reply #2 on: December 10, 2012, 01:06:56 PM »
Alright done.

Seems that it isn't able to initialize my sound device...

Firgof

  • BMS Administrator
  • Delusional
  • *
  • Posts: 1531
  • Karma: +175/-4
    • View Profile
Re: No sound while playing. Steam 1.2.1.2
« Reply #3 on: December 10, 2012, 01:18:11 PM »
From that log Star Ruler literally can't find anything that can make sound.  That's a system-level problem; we recommend you try and reinstall your sound drivers.
"Now it will punish you"

Lord_Raith

  • Sentient
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: No sound while playing. Steam 1.2.1.2
« Reply #4 on: December 11, 2012, 05:21:52 AM »
Sadly the reinstall didn't work.

I am going to try some older drivers and see if that helps any.

Edit: Old drivers aren't working either, this is quite the annoyance.

Edit Edit: A friend of mine whom also plays SR found the solution in one of the other threads. I now have sound and can stop being annoyed.

http://forums.blind-mind.com/index.php?topic=5157.0
« Last Edit: December 11, 2012, 07:03:01 PM by Lord_Raith »